En çok merak edilen yeniyle başlayalım. Mikonos, Yunanistan’ın cümbüşüyle meşhur adası. Scorpios Plaj Kulübü ise Mikonos’un gümrük kapısı üzere bir yeri. İmkânı olan herkes kesinlikle bir uğramak istiyor. Scorpios, Mikonos dışındaki birinci şubesini bu yaz Bodrum’da açacak. Göltürkbükü’ndeki Maxx Royal Otel’in içindeki yerin tanınan olacağını şimdiden söyleyebiliriz.
– İstanbul’un en beğenilen kruvasancılarından Brekkie, Moda’daki yerinden sonra Bodrum’da şube açtı. Yer, beldenin yükselen kıymeti Bitez. Mahallî tatlarla Bodrum’a özel tabaklar da hazırlayacaklar. Gelsin kruvasanlı kahvaltılar, gitsin panna cotta’lı akşamüzeri keyifleri. Kahveye kurabiye batırmak ayıp mı? Hayır, hiç de değil.
– Ortakent’te Inspera isminde bir sanat ve toplumsallaşma platformu kuruldu. Stantlar, söyleşiler, konser ve dinletiler, tiyatrolar, stand-up’lar, atölyeler bekliyor sevenlerini. Bodrum’un en sosyetik tipleriyle en marjinal figürleri bir ortada. Sahnesi, sanat galerisi, kütüphanesi ve Voyn Bistro isminde bir yeme-içme-sosyalleşme yeri var.
– Gümüşlük’te kek, pasta, supangle üzere tatlılarıyla meşhur olan Bake My Day, Bitez’de, Vamos’un karşısına şube açtı. Sahibesi Tülay Toker, Sevimliler köyündeki Pastacı Sevimliye üzere. Kesinlikle tanışın. Bitez’deki bir başka kusursuz kruvasancı da yeni açılan Mer-c. Bodrum’un yükselen kıymeti Bitez’i bu yaz kruvasan bastı anlayacağınız…
– Beldenin merkezdeki meşhur pizzacısı Arka Pizza yıllar sonra adres değişikliği yaptı. Artık Bodrum Kalesi’ne nazır. Yeniden merkezde Küpe isminde bir cümbüş yeri açılacak, hazırlıklar son hız devam ediyor. Marinaya da yeni bir bar geldi: Çivit…
– Turgutreis yolundaki müdavimi çok olan At-geç’in sahipleri Ortakent’te Yüz-geç isminde, deniz görünümlü yeni bir yer açmış. Deniz eserleri
o kadar ilgi görüyor ki saat 19.00 oldu mu 350-400 kişi çoktan masalardaki yerini almış oluyor. Tartıyla Bodrum’un yerlileri.
– Yalıkavak’ın sanat plajı Ruins bu yaz 150 odalı bir luxury otel açıyor. Burası direktör Buyruk Mavitan tarafından kısa sineması yapılmış Türkiye’nin tek beach’i. İçindeki tarihi taş konutsa bir sanat galerisi. Fotoğraflara bakıyorsunuz, havuza atlıyorsunuz, çıkıyorsunuz, heykellere bakıyorsunuz. Akşama da parti, daha ne olsun?
– Burger sevenlere müjde: Bitez’in ünlü kokteylcisi Ilegal, yan tarafını da aldı, hamburgerci yapıyor. Burgerleri nasıl olacak bilmiyorum lakin kokteyl kadar iddialılarsa gitmeye bedel. Instagram hesapları
bile çok eğlenceli, bir göz atın isterseniz, eski Hollywood sinemalarında geziyor üzere oluyorsunuz.
NOKTA ATIŞI
BİR ŞENLİK OTELİ
Bodrum’a bu yaz yeni bir cümbüş oteli geldi. Torba’da 1 Mayıs’ta kapılarını açan Hyde Bodrum, Usuluk Ulusal Tabiat Parkı’nın ormanlarıyla çevrili. Yalnızca yetişkinlere özel. Otel dönem boyunca yerli ve yabancı DJ’ler, şenlikler ve cümbüş programlarına konut sahipliği yapacak.
BİR YUNAN
Oi Filoi Yunan lokantası da yeni sayılır aslında. Gümüşlük’te. Kalamar dolmasını kesinlikle denemek lazım. Yanına peynir saganaki. Ortaya horiatiki salatası… Yer kalırsa garida filia yani soslu tava karides. Tercih edene uzo da var. Ancak etmeyiniz, bizim rakılarımız mis üzere.
BİR FERİBOT
İster olağan vizeyle, ister yeni uygulanmaya başlayan kapıda vizeyle Bodrum’dan Yunan adalarına gidecekseniz arabayla geçme imkânı sunan tek feribot Turkish Sealines bünyesindeki Asım Kaptan. Yolcu tek taraf 28, binek araçları tek taraf 140 Euro.
HAFIZAİ 5’ER
5 OTEL
– The Marmara-Merkez
Düzayak, her yere yakın bir Bodrum klasiği. Koyu, Bardakçı’yı, kaleyi doruktan gören görünümü var. 40+ yaş partileri meşhur.
– Marina Vista-Merkez
Odalar lüks değil fakat şahane bir iç bahçe ve havuzu var. Kapısından adım attığınızda Bodrum’un göbeğine düşüyorsunuz. Marinanın tam karşısında.
– Maça Kızı-Türkbükü
Her yaz lahmacun fiyatlarını konuştuğumuz yer. Bu sene ayranla 900 lira. Lakin asıl hoşu öğle servis ettikleri mantı.
– Salmakis-Bardakçı
The Bodrum Edition, Mandarin Oriental, Caresse, Luja üzere çok lüks alternatifler mevcut fakat Bardakçı’daki Salmakis, Zeki Müren’in de yüzmek için gittiği kıyı.
– Birdcage-Yalıkavak
Koya zirveden bakan bir manzarası var, çok şık, çok gece mavisi, çok çağdaş ve çok romantik. Şimdi klasik değilse de birkaç yıla kesin olacak.
5 BAR
– Yula-Kumbahçe
Merkezde Kıvanç-Başak Tatlıtuğ’un da gittiği sevimli bir kıyı barı. Yaz-kış açık. Kaliteli müzik var. Önünden denize girilebiliyor.
– Ixir-Merkez
Yıllarca İstanbul Lucca’nın başbarmenliğini yapmış Cevat Yıldırım tarafından açıldı. Kokteylleri o kadar beğeniliyor ki vakit zaman işin sırlarını öğrettiği atölyeler düzenliyor.
– The Galliard-Yalıkavak
İnanılmaz günbatımları ve ay doğumları… Dünyaca ünlü DJ’lerin çaldığı partileriyle meşhur. Cuma akşamları ‘Flash Back Fridays’ geceleri yapıyorlar.
– Isolamanzara-Merkez
Değirmenler mevkisinde, isminden da anlaşılacağı üzere görünümüyle meşhur. İtalya lezzetleri de sunuyorlar. Kıymalı tagliatelle’yi bir kenara not edin.
– Limon-Gümüşlük
Şirin bir kır bahçesi. Ağır olduğunda servis aksayabiliyor, fiyatlar ortalamanın bir tık üstü. Günbatımları tam Instagram’lık.
5 BEACH
– Buddha Bar Beach– Asarlık
Evet, dünyaca ünlü Buddha Bar’ın beach versiyonu. Caresse Oteli’nin güzel marinası ve kıyısında.
Buddha Bar’ın DJ’leri çalıyor.
– Mia-Yalıkavak
Highlight Otel’in beach’i, denizi kum. Aileler için denizde ve karada kiralanabilen locaları var. Müzik bazen gürültülü olabiliyor.
– Caravan-Ortakent
Yaz-kış açık olan ender beach’lerden. Karavandan bozma barlarının önünde partiler yapıyorlar. Yetişkinler ve çocuklu aileler için kısımlar var.
– Ma’Kara-Yalıçiftlik
Salaş mı salaş yerde her yaştan, her bütçeden insan görebilirsiniz. Şezlongunuzu ister kuma ister çime atın. Hatta masanızı da…
– Yaz-Yalıkavak
Yaz Otel’in kıyısı. Kendi içinde kapalı bir koy üzere. Taşıma değil, doğal kum olan ender plajlardan. Otel tesisleri hizmet veriyor.
5 BALIKÇI
– Denizden-Merkez
MasterChef Mehmet Yalçınkaya’nın yeri. Kocadon Museum Hotel’in avlusunda. İsmini şefin kitabından alıyor.
– Mimoza-Gümüşlük
Masa deniz düzeyinde… Denizde, kollara asılı aydınlatmalar… Âşık olmak için birebir. Sloganları “Denizde ne varsa…” Ancak çok değerli be annem!
– Sait Restoran-Merkez
Bodrum’daki 30 yıllık şöhretin akabinde İstanbul Galataport’ta da şube açtı. Ahtapot ızgarası, enginar kalbi, çirozu, köpoğlusu, favası, haydarisi lisanlarda.
– Garo’s-Türkbükü
Koyun ucunda, asırlık bir taş konutta. Somon pastırma, topik, tarama ve dana yanağı tezli. Sohbeti bölmeden nostaljik Türk ve Yunan müzikleri çalıyor.
– Memedof-Merkez
İlk Türkbükü’nde açıldı, sonra orası kapandı, merkez ve Yalıkavak şubeleri devam ediyor. Yaz-kış açık. Izgara ahtapot ve kalamarı meşhur.
5 ETÇİ
– Danış-Gündoğan
İstanbul Arnavutköy’de balkonu çöküp de milletin denize döküldüğü yer. Lakin etlerine laf yok. Her sene yeni lezzet uyduruyorlar: Deniz eserli lahmacun üzere.
– Adana Vilayet Sınırı-Bitez
Ormanın ortasında bir kebapçı. Pirzolanın kemiklerini de yersiniz. Fırın eserleri de hoş. Adana et tavayı ‘at fava bekle’.
– Neyzar-Merkez
Marinanın içinde. Teknelere bakarak pastırmalı humus, haşlama içliköfte, satır ortası kebap yiyorsunuz. Haftada iki akşam kanun dinletisi var.
– Tike-Bitez
Adanalı 4 kuzen tarafından 26 yıl evvel kuruldu, artık Bodrum’un dışında Dubai üzere ülkelerde de şubeleri var. Yaz-kış açık.
– Kuytu-Merkez
Adana kebabı, yağlı kara, çöp şiş, pirzola, patlıcanlı kebap, dana lisan, yaprak ciğer… Artı canlı müzik! İstanbul’a has bu âdet Bodrum’a da taşındı. ◊